web analytics

In Drenthe hadden 9200 mensen in 2015 een vorm van dementie. De verwachting is dat dat aantal in 2040 is gestegen naar 18.000 mensen. Om deze mensen een zo lang mogelijk waardig en zelfstandig leven te kunnen bieden, gaan de 12 Drentse gemeenten, de provincie Drenthe, het Zilveren Kruis, Alzheimer Nederland – afdeling Drenthe, Netwerk Dementie Drenthe en Samen Dementie Vriendelijk zich sterk maken voor een dementie vriendelijke provincie. Deze samenwerking is vastgelegd in een convenant dat door alle partijen is ondertekend.

De start van dit project wordt gegeven door in alle gemeenten een dag een informatiestand te plaatsen over dementie. Bij deze informatiestand kunnen geïnteresseerden informatie krijgen over bijvoorbeeld dementie en trainingen.

De informatiestand wordt bemand door Alzheimer Nederland, afdeling Drenthe, door casemanagers dementie en medewerkers van Alzheimer Cafés.

Dinsdag 20 november stond deze informatiestand van 10.00 uur tot 14.00 uur in het gemeentehuis van Assen. Het Odensehuis Assen was gevraagd hier ook bij aanwezig te zijn, als – nu nog –  enige Odensehuis in Drenthe.

Het was een mooi druk bezochte dag. De coördinator van het Odensehuis heeft een aantal zinvolle contacten gelegd en een aantal gesprekken gevoerd met geïnteresseerden. Ook de burgemeester en wethouders hebben een tijdje gesprekken gevoerd met de vertegenwoordigers van Alzheimer Nederland en het Odensehuis.