Actueel nieuws

 

Gift bestuur ‘de Dissel’

Febr. 2020 – Het Odensehuis Assen is heel erg blij met de gift van het spel ‘Koersbal’ van het  bestuur van ‘de Dissel’ (Buurthuis Marsdijk Assen).
Onze bezoekers genieten ervan. Zie hieronder de foto’s. 

Nieuwjaars-receptie 

De nieuwjaars-bijeenkomst op 2 januari 2020 was weer zeer geslaagd en bijzonder gezellig!

Hoe verder met het Odensehuis Assen

‘Er valt veel weg als het Odensehuis er niet meer is’  17 december 2019 om 17:00 uur - Asser Courant     Assen - De pilot met het Odensehuis in Assen, die in 2017 van start ging, loopt binnenkort af. Hoe gaat het nu verder met het inloophuis voor mensen met...

Sinterklaasfeest

Ook in 2019 bracht Sinterklaas samen met twee Zwarte Pieten weer een bezoek aan het Odensehuis Assen

Kerstmarkt

Zaterdag 15 dec.2019 stond het team van het Odensehuis Assen op de kerstmarkt in Peelo: een beetje koud maar wel reuze-gezellig.

Geslaagd

Als coördinator ben ik heel blij ben dat we als Odensehuis erg gegroeid zijn: het aantal vrijwilligers is dan ook toegenomen. En wat ben ik ontzettend trots op de inzet van onze vrijwilligers.
Zo hebben de vrijwilligers ook de cursus ‘Omgaan met Dementie’ geven door Humanitas Groningen met succes weten af te ronden.

Ik ben trots op dit team.

Leerbedrijf

Vol vreugde en trots zijn wij dat het Odensehuis nu officieel een erkend leerbedrijf is.
Het Odensehuis kan leerlingen van niveau 3 en 4 HBO een stageplek aanbieden, maar ook maatschappelijke stage’s kunnen bij ons worden voldaan.
De uitreiking heeft plaatsgevonden in het Odensehuis in het bijzijn van de aanwezige bezoekers en mantelzorgers.

Spelletjesochtend

In samenwerking met de Scharmhof is er een spelletjesochtend geweest op 13 novenber 2019 met de kinderen van de school. Jongere kinderen en oudere mensen bij elkaar. Een prachtige combinatie.

Vogelhuisje

En zo werden we verrast door Eise, een naaste van een van onze bezoekers. Helemaal in het Odensehuis-style. Een mooie aanvulling en opvulling van ons terrasje. En wat genieten de bezoekers ervan.

Dank je wel Eise – namens de bezoekers en het gehele Odensehuis team!

Themamiddag

Op 5 november 2019 hebben wij in het Odensehuis Assen de themabijeenkomst Dementie Lewy Body gehad. En we kunnen zeggen dat we zeer verrast waren met het aantal aanmeldingen. Een volle zaal met 62 gasten hebben mogen kennismaken met Professor Dr. De Deyn, Neuroloog in het UMCG en Directeur van het Alzheimer Centrum Groningen.
We kijken terug op een zeer geslaagde Themabijeenkomst met veel informatie en meer kennis over DLB (Dementie Lewy Body).
Onze dank gaat uit naar Professor Dr. De Deyn en naar alle aanwezigen.

Wijkfeest

Ook het Odensehuis was aanwezig op het wijkfeest in Peelo op 4 nov. 2019.
Met verschillende spulletjes stond het Odensehuis kraampje op het terrein
van t Markehuus. Het was een gezellige dag.

Gift SNS-bank

 

Op 10 oktober 2019 zijn wij naar de beursvloer geweest in De Nieuwe Kolk in Assen. Wij hebben nieuwe en leuke contacten kunnen leggen en een aantal leuke matches kunnen maken.
In vervolg op de beursvloer in De Nieuwe Kolk is Jan Wiegers namens SNS-bank Assen een laptop komen overhandigen in het Odensehuis. 

Daarvoor onze hartelijke dank!