web analytics

Odensehuis Assen: het huis met een hart

 

 

Informatie voor bezoekers

Wat is een Odensehuis?
Een Odensehuis is een inloophuis en een ontmoetingsplek voor mensen met dementie en andere vormen van geheugenverlies en hun naasten. U kunt bij het Odensehuis naar binnen lopen voor een kopje koffie/thee, voor een praatje, voor informatie of voor een activiteit. Een diagnose of indicatie is niet nodig!
In het Odensehuis wordt iedereen geaccepteerd zoals hij/zij is. Het gaat in het Odensehuis om elkaar te ondersteunen, samen dingen ondernemen en vooral om het plezier hebben met elkaar.

Wat biedt het Odensehuis?
In het Odensehuis gaat het om u; het is er voor u maar ook door u. Het gaat om wat u nog kunt en wilt, u heeft de regie. U bepaalt of u komt, wanneer u komt en hoe lang u blijft. U bepaalt ook wat u gaat doen en wie er met u mee komt. U kunt komen voor alleen een kopje koffie, maar u kunt ook de hele dag blijven, meedoen aan activiteiten, mee blijven lunchen, een krantje lezen. Er hoeft niets en er mag veel!

Naasten
Het Odensehuis is er nadrukkelijk ook voor de naasten. Als naaste van iemand met dementie bent u bij ons ook van harte welkom. U kunt een kopje koffie bij ons blijven drinken, mee doen aan de activiteiten of blijven lunchen. U kunt informatie bij ons krijgen en u kunt ervaringen uitwisselen. Ook voor de naasten geldt: er hoeft niets en er mag veel!

Bereikbaarheid
Het Odensehuis is per openbaar vervoer het gemakkelijkste bereikbaar met de Cityliner – lijn 8B (vanaf het station Assen richting transferium Marsdijk) en dan uitstappen bij de halte: winkelcentrum Walakker.

Taxivervoer
Voor mensen die op medische gronden een vervoersvoorziening nodig hebben, biedt de gemeente hulp. Taxivervoer via een WMO-uitkering behoort tot de mogelijkheden. Hiervoor zal wel een medische keuring nodig zijn.
Voor meer info: kijk op de site van de gemeente Assen. 

Ligging
Het Odensehuis is gevestigd in wijkcentrum ’t Markehuus, wat zich bevindt in de wijk Peelo.