Het inloophuis

          Informatie voor bezoekers

Wat is een Odensehuis?

Een Odensehuis is een inloophuis en een ontmoetingsplek voor mensen met dementie en andere vormen van geheugenverlies en hun naasten. U kunt bij het Odensehuis naar binnen lopen voor een kopje koffie/thee, voor een praatje, voor informatie of voor een activiteit. Een diagnose of indicatie is niet nodig! In het Odensehuis wordt iedereen geaccepteerd zoals hij/zij is. Het gaat in het Odensehuis om elkaar te ondersteunen, samen dingen ondernemen en vooral om het plezier hebben met elkaar.

Wat biedt een Odensehuis?

In het Odensehuis gaat het om u; het is er voor u maar ook door u. Het gaat om wat u nog kunt en wilt, u heeft de regie. U bepaalt of u komt, wanneer u komt en hoe lang u blijft. U bepaalt ook wat u gaat doen en wie er met u mee komt. U kunt komen voor alleen een kopje koffie, maar u kunt ook de hele dag blijven, meedoen aan activiteiten, mee blijven lunchen, een krantje lezen. Er hoeft niets en er mag veel!

       Naasten

Het Odensehuis is er nadrukkelijk ook voor de naasten. Als naaste van iemand met dementie bent u bij ons ook van harte welkom. U kunt een kopje koffie bij ons blijven drinken, mee doen aan de activiteiten of blijven lunchen. U kunt informatie bij ons krijgen en u kunt ervaringen uitwisselen. Ook voor de naasten geldt: er hoeft niets en er mag veel!

Bereikbaarheid

Het Odensehuis is per openbaar vervoer het gemakkelijkste bereikbaar met de Cityliner – lijn 8B (vanaf het station Assen richting transferium Marsdijk) en dan uitstappen bij de halte: winkelcentrum Walakker.

Taxivervoer

Voor mensen die op medische gronden een vervoersvoorziening nodig hebben, biedt de gemeente hulp. Taxivervoer via een WMO-uitkering behoort tot de mogelijkheden. Hiervoor zal wel een medische keuring nodig zijn.
Voor meer info: kijk op de site van de gemeente Assen

AutoMaatje

Voor mensen die voor het vervoer van anderen afhankelijk zijn, kan ANWB AutoMaatje een uitkomst zijn. Kijk voor alle informatie hierover op: www.anwb.nl/automaatje
Alle inwoners van de gemeente Assen kunnen hier gebruik van maken. Wel moet de rit dan 2 werkdagen van tevoren aangevraagd worden.

Voor meer info:telefonisch (ma t/m vr): 06 8235 7286
mail: anwbautomaatje@vaartwelzijn.nl
internet: www.vaartwelzijn.nl

Folders hierover zijn in het Odensehuis verkrijgbaar.

Ligging

Het Odensehuis is gevestigd in wijkcentrum ’t Markehuus, wat zich bevindt in de wijk Peelo.  

De ruimtes in het Odensehuis

WhatsApp-Image-2018-10-19-at-11.35.14-2-2

De huiskamer

De activiteitenruimte